Buscar este blog

1 de mayo de 2013

BARRANC DELS EMPEDRATS

Trobem aquest petit barranc dins el PN del Cadí-Moixeró i és per això que d’entrada si el volem fer necessitem demanar permís al Parc, i així és com ho hem fet nosaltres, un cop amb el permís en mà ens hem dirigit cap a Bagà on surt una carretera que porta cap a Gisclareny i al cap de poc la deixem per marxar per la dreta per una pista sense asfaltar pero molt bona que ens porta fins a la Aula de Natura de la Salle, lloc on deixem el cotxe.Ja a peu travessem el pont per on baixa el riu que vé per la nostra dreta i comencem a caminar pel sender que puja paral.lel al riu, per la seva dreta hidrogràfica.
Hem de pensar que tot i que aquí veiguem molta aigua al riu no té per que ser l’aigua que trobarem al barranc, doncs just abans d’arribar als Empedrats, trobarem el bullidor de la llet, una surgència espectacular d’on surt la majòria de l’aigua que porta el riu, nosaltres per anar als empedrats hem de seguir el camí indicat que al cap de poc de passar el trencall on hem deixat el bullidor de la llet s’endinsa a l’engorjat; aquest camí va travessant diverses vegades el riu podent veure des del camí molts dels ràpels i ressalts que ens esperen. Anem pujant fins que haguem superat del tot la part engorjada i per un caminet a la dreta entrem al llit del riu.
Inici del descens. Uns 30 minuts des del cotxe. Aquest descens es tracta de petits ressalts i ràpels de poca envergadura i poc engorjat, el ràpel més alt fa 16 mts, a més al ser obert ens permet evaluar bé els passos en cas de portar molta aigua, com és el cas d’avui, que el barranc va bastant fort, però tot i així podem fer el descens complet i sense gaires problemes, tot i així el ràpel de 16 mts ens obliga a muntar un passamà per instal.lar per fora del canyu ja que la força de l’aigua no ens ho permet i a la recepció es forma un bolet que es pot saltar bé des del final del ràpel.
En total 1h i mitjà de descens que finalitza a la pasarel.la on hi ha el camí que va al bullidor de la llet i d’aquí cap al cotxe, pel mateix camí que hem pujat.Un lloc bonic i recomanable si hi ha aigua, ja que ens permet practicar sense gaire risc.Descens realitzat el dia 27/04/2013 per Jordi, Raquel, Estrella, Toni i Xevi

No hay comentarios:

Publicar un comentario