Buscar este blog

11 de abril de 2012

FORAT DE L'OR

El dissabte, 31-3-2012, quatre companys de l'EGAN, Karla, Dani, Antoni i Jordi (que també és del SAM de Tremp) anàrem a ajudar, junt amb altres 7 grups més, als companys del GRUP D'ESPELEOLOGIA DE BADALONA (GEB) a portar material d'immersió perquè volien fer un atac al sifó que hi ha a la Cova del Forat de l'Or a Camarasa. La immersió estava preparada per poder passar de -90 m de fondària per part de dos bussejadors (Jordi Yherla i Joel Borrazás).



La nostra feina consistia a carregar el material d'ampolles d'aire (encara que aquestes eren d'una mescla especial per arribar a tan altes profunditats dintre d'una cova), ploms i 2 torpedes de transport. Tot el material havia de ser carregat i transportar al llarg dels 180 m. de la galeria quasi rectilínia que arriba al sifó on els dos espeleosubs es van endinsar en una nova aventura.



No podem deixar de senyalar que en aquesta sortida van tenir el plaer de saludar a Ramon Canela del GEB, història viva de l'espeleologia a Catalunya.

Acompanyem unes fotografies que il·lustren la tasca feta.


Al no poder quedar-nos a esperar la sortida dels espeleosubs, vam ser informats que per problemes en un des torpedes de desplaçament, no van arribar a la màxima fondària, quedant pendent per a una pròxima ocasió en la que molt gustosament intentarem participar si ens tornen a convidar.

1 comentario:

  1. http://llibredepiadesam.blogspot.com.es/2012/04/46-al-forat.html

    ResponderEliminar