Buscar este blog

23 de enero de 2011

Ferrata Cast Urquiza Olmo


Esta domingo cuatro miembros del EGAN (Salva,Amparo,Mario y Sergi) hemos salido a subir la ferrata Cast Urquiza Olmo, situada en Corçà (Àger) siendo conscientes de la dificultad ya que es una vía difícil y muy diferente a las demás.



El primer paso horizontal es el de Els Pènduls, equipado con diminutas clavijas y asegurado con sólo dos cadenas que cuelgan de la pared. No es muy aéreo pero si que realmente es selectivo un filtro perfecto para indicar lo que nos podemos encontrar en los tramos superiores.


 

Despues del flanqueo lateral nos encontramos un muro vertical equipado con presas solo para manos.


Progresamos hasta alcanzar la pasarela, el puente de Jembe y alcanzamos el tramo de las Banderas, equipado con clavos y pequeñas grapas donde solo cabe una mano, los anclajes están bastante separados lo que obliga a estirarse sobre todo a los que no somos tan altos para poder alcanzarlos, el encontrar en el recorrido los clavos entre las grapas se agradecen.



Después de pasar la cadena con la que finaliza este tramo.
Se llega al final de la ferrata donde se encuentra la última dificultad, un pronunciado desplomado es laborioso el cambio en el cable de vida. Este tramo   requiere un esfuerzo físico alto.



El ultimo tramo vertical nos enlaza con la mitad de la ferrata Olmo Soler es un buen lugar para disfrutar de las vistas del pantano de Canellas.



Descanso merecido en la Ermita de la Pertusa


Es una ferrata deportiva aérea y vertical.

18 de enero de 2011

Sortida al pou de Costa Dreta

El 16-1-2011, un grupet de l'EGAN (Salva, Cristina, Carlota, Amparo, Sergi, Javi, Mario, Antoni i tres gossos que no aixequen un pam del terra) vam anar a fer l'avenc del Pou de Costa Dreta.
És un avenc de -103 m. de fondària en un únic pou que baixa de forma escalonada amb petits replans (la via directa). Es troba a la muntanya de Montserrat i per arribar-hi, primer has de deixar el cotxe a Collbató, després agafar el camí antic de Collbató al Monestir (o de les Bateries) durant una mitja hora i a l'arribar a un pouet que hi ha a la bora esquerra del camí (Pou de Sant Joan o Costa Dreta Petit), agafar un corriol molt esborrat durant uns 20' i arribes a la boca de l'avenc.




Com la Carlota tampoc aixeca dos pams del terra, el seu pare Salva i el seu gos es van quedar a Collbató gaudint del mercat que de cada diumenge hi ha a Collbató.
La resta vam fer la patejada fins arribar tot suats (estaven fent una hivernal per això de estar al hivern, però feia una calor de mil dimonis) a la boca de l'avenc.
Vam trobar la boca gràcies a l'olfacte espeleològic que tenim, perquè si havíem de confiar amb els gossos que portaven encara estaríem caminant amunt i avall (aquests gossos petits no es cansen mai -paraula d'honor-).
La Cristina s'ha de quedar amb els dos gossets a la boca de l'avenc i els 5 que quedem comencem a instal·lar i a baixar-ho.

En quan a instal·lacions prometia estar perfectament equipat, ja que a la boca hi ha parabols nous i ben ficats, però passada la boca, les instal·lacions es transformen en espits de ferro rovellats, plens de sorra, mig sortits i amb la rosca bastant feta malbé.


Com podem, anem instal·lant i baixant.

De tant en tant alguna petita pedra, i de vegades no tan petita, es deixava anar per fer les delícies dels que trobaven pel camí en la seva baixada. Un fantàstic flash del Sergi és testimoni del que pot fer la força de la gravetat amb una pedra que no sap frenar a temps, ni desviar-se.

Arriben els 5 a baix, fem la foto col·lectiva de rigor, mengem una mica i .... ¡apa! .... a pujar una altra vegada els 103 m. que no feia res havíem baixat.

És una cavitat que no té gaires formacions, però que és bonica de fer per la seva espectacularitat de baixada amb petits replans esglaonats i una dimensió de pou bastant còmode.

Arriben tots a dalt de l'avenc cansats per la falta d'entrenament i els excessos de torrons de dies passats, tornem a saludar a la Cristina i als infatigables gossos i una altra vegada a agafar el corriolet (amb pèrdua inclosa) per trobar el camí de les Bateries i tornar a Collbató, que ens estaven esperant el Salva, la Carlota i "el minimonstre de quatre potes".
Total, entre caminada i avenc, 6 hores de passar-ho bé i gaudir de la muntanya de Montserrat per dintre i per fora i fer una mica d'espele que és el que ens dona energia per suportar una setmana més de vida rutinària.

12 de enero de 2011

Nit del PAPU a la Vall de Nuria


Aquest dissabte 19 de gener, tindrà lloc la ja tradicional esquiada nocturna amb bruixes, dimonis, i "papus".
Els amants de la naturalesa, l'esquí i la festa podran transformar-se en “papu” (fantasma típic de les valls de muntanya que surt a la nit) i fer una esquiada nocturna per les pistes Mengi del Clot, Els Creus i Eina del Vall de Núria, que s'il·luminaran per a l'ocasió. Els remuntis oberts seran: Telecadira de la Pala, Telecabina Coma del Clot, Telesquí de Cabana.

A més, durant l'esquiada els participants podran escalfar el cos amb brou i fruita seca.
Després de l'esquiada nocturna, els assistents podran participar en una baixada de torxes i en un sopar a la 'fresca', amb la companyia del Trio Havana Club, que oferirà música en viu a la Cabana dels Pastors.
El preu per persona és de 35,30 €, i inclou els trajectes d'anada i volta amb el cremallera, el forfait, la disfressa de "papu", la baixada de torxes, el sopar a la fresca i la participació en el ball.

Per facilitar el desplaçament, es posarà en servei un tren cremallera especial que sortirà de Vall de Núria a les 23.00 h, en direcció a Queralbs i Ribes de Freser.


10 de enero de 2011

La Molina llança una promoció 2x1 en entrades per a la Cerimònia Inaugural i les proves de Big Air

La Molina a través de la seva pàgina web ha llançat una pàgina una promoció 2x1 en la compra d'entrades al Palau Sant Jordi.

L'objectiu de la promoció és incentivar l'assistència de públic a l'esdeveniment i facilitar l'accés a totes aquelles persones que vulguin assistir a la Cerimònia Inaugural i a les proves de Big Air dels Campionats del Món de Surf de neu FIS 2011.

L'acte d'obertura se celebrarà el proper 15 de Gener a partir de les 17h en el Palau Sant Jordi de Barcelona. A més de la Cerimònia Inaugural es duran a terme els entrenaments i les finals de l'espectacular prova de Big Air, en la qual competiran els millors riders de l'escena internacional. 



7 de enero de 2011

Avenc del Plà de Périllos

La ultima salida a fotografiar cavidades, nos decidimos por el Perillós, este avenc es una de las cavidades más visitada de los Pirineos Orientales, muy cerca de  Perpiñan en la Cataluña Norte. La zona recuerda mucho a Garraf.
Un pozo aéreo nos permite acceder a ella la base del pozo es bastante uniforme y plano. El colapso de una parte de la bóveda abrió al exterior una enorme sala subterránea muy fotogénica.














6 de enero de 2011

Batería CORE para linternas frontales TIKKA2


La nueva batería recargable CORE se ha diseñado para las linternas frontales de la gama TIKKA2 - ZIPKA2
Lampe frontale ouverte avec ACCU core.
  • Feuille. Reduce tu impacto medioambiental.
  • Pile de pièces. Ahorrarás dinero: 1 CORE = 900 pilas LR03/AAA.
  • Logo USB. Cárgala fácilmente gracias al sistema universal USB.
  • Logo du logiciel OS by Petzl. Personaliza los rendimientos con el programa OS by Petzl
La nueva batería recargable CORE se ha diseñado para las linternas frontales de la gama TIKKA2 - ZIPKA2. Esta batería se integra con mucha facilidad, en pocos segundos, en la linterna en el lugar habitual de las tres pilas. Reemplaza fácilmente a las pilas estándar cuando la linterna frontal se utiliza de forma regular o intensiva. Es más económica en utilización, ya que puede rentabilizarse su compra después de cuatro juegos de pilas alcalinas. La tecnología de polímero de litio garantiza una vida útil equivalente a más de 900 pilas - la batería CORE contribuye de forma realmente eficaz a limitar los residuos nocivos en el medio ambiente.

CORE en detalles

Accu CORE inséré dans une lampe TIKKA2.Diseñada según las características de la nueva caja portapilas de las linternas frontales de la gama TIKKA2 - ZIPKA2, la batería CORE se instala con mucha facilidad y en unos segundos.
Accu CORE et ses différents modes de chargement.
La conexión estándar USB permite recargar el acumulador CORE en un enchufe de la red eléctrica, en el encendedor del coche, un panel solar, una reserva portátil de energía, un ordenador, etc.

Témoin de charge de l'accu CORE.
Nuevo indicador luminoso de leds para visualizar con precisión el nivel de carga, o de descarga, de la batería CORE.

4 de enero de 2011

Nuevo Grigri-2

Si pensabas regalarte un nuevo aparato para asegurar en simple estas fiestas no lo hagas. Mejor te haces un vale para el próximo mes de febrero. Para entonces ya estará en las tiendas de todo el país el nuevo Grigri-2.

Con un rango de trabajo entre los 8.9 y 11 mm, es un 20% más ligero y tiene un 25% menos de volumen que su hermano mayor.

Leyendo la ficha técnica del trasto quedan claras varias cosas:
A/ Que el rango óptimo de utilización es entre 9.4 y 10.3 mm.
B/ La descripción de la labor del ingenio es llamada “frenado asistido”. Sencillamente: no se debe soltar nunca el cabo de cuerda de la mano de frenado. Digamos que es la antítesis de “bloqueo automático”, cualidad imposible, que hay quien atribuye erróneamente al Grigri.
C/ Como siempre se hace énfasis especial sobre la forma correcta utilización del aparato.
D/ Se explicita y aconseja el concepto “check partner”, que es el control mutuo de las maniobras de encordamiento y aseguramiento entre colegas de cuerda previas al inicio de la escalada.

Lo que no está en la ficha técnica:

Mucha más precisión y suavidad en la maniobra de descuelgue en polea, debido a que la nueva palanca tiene integrado un sistema de desbloqueo progresivo mucho más preciso que el de su hermano mayor, que carece de él contrariamente a la creencia popular.
El precio rondará los 65 eurazos.



En la imagen queda clara la diferencia.