Buscar este blog

1 de noviembre de 2010

Curs d'espeleosocorrista



La IX edició del Curs Tècnic d’Espeleosocors, realitzat a Ramales de la Victoria (Cantàbria) entre els dies 27 de setembre i 2 d’octubre, ha comptat amb la participació de quatre afiliats de la Federació Catalana, dos d’ells Instructors de l’EFCE.



El Curs ha estat organitzat per l’Escola Tècnica d’Espeleologia, juntament amb l’empresa MTDE. En aquest curs, d’alt nivell tècnic i 50 hores eminentment pràctiques, s’han impartit coneixements sobre l’organització d’un espeleosocors, operacions de rescat en coves, avencs i canyons, resistència de materials, condicionament d’un ferit a la llitera, tècniques de transport i evacuació, etc. Tot això mitjançant pràctiques en paret exterior, canyons i cavitats de diferents graus de dificultat: Cuevamur, río Calera, avencs de Azpilicueta, Cárcavas i la torca del Hoyón II, amb desnivells de fins a gairebé 200 m de fondària i verticals superiors als 30 m.
En total han participat 13 espeleòlegs pertanyents a grups navarresos, biscaïns, catalans i malaguenys. La implicació, l’ambient de treball, i l’alt nivell tècnic de l’alumnat, ha propiciat un resultat molt satisfactori.
Aprofitem per agrair i felicitar als organitzadors, per l’alta qualitat del curs i l’excel·lent tracte rebut. També a Rocío, María i les noies de l’Alberg de Ramales, per lo bé que ens han cuidat i per obsequiar-nos amb la seva simpatia.

No hay comentarios:

Publicar un comentario